Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2015

Gatavojamies Veco ļaužu dienai


Gatavojoties Starptautiskajai Veco ļaužu dienai, Sociālo lietu pārvalde veiksmīgi sadarbojas ar pašvaldības izglītības un kultūras iestādēm. Šī gada 1. oktobrī pensionārus gaida daudzveidīga svētku programma, kura sāksies 30. septembrī. plkt.13.00 Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 ar pasākumu, veltīto Starptautiskajai veco ļaužu dienai un Dienas centra 13. gadadienai. Turpināsies svētki plkst. 10.00 Latgales Centrālajā bibliotēkā Rīgas iela 22A ar lielu pasākumu "Bibliotēka senioriem". Veciem ļaudīm pastāstīs par lielākās Latgales bibliotēkas vēsturi, par bibliotēku šodien, par visām iespējām, ko bibliotēka piedāvā senioriem. Daudziem no viņiem ir vāja redze, pārvietošanās grūtības, bet tās vairs nav problēmas mūsdienu bibliotēkas apstākļos, jo tehniskie līdzekļi ļauj baudīt lasīšanu. Turklāt, bibliotēka piedāvā senioriem dažādas apmācības programmas un kursus, piemērām, angļu valodas vai datorprasmju u.c. kursus. Visi Latgales Centrālās bibliotēkas pakalpojumi pensionāriem ir bezmaksas. Bez tam, 1. oktobrī Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 Latgales Centrālās bibliotēkās speciālisti piedāvās Centra aktīvistiem planšetdatoru lietotāju prasmju apgūšanas nodarbību.
1. oktobrī plkst. 15.00 Krievu kultūras centra radošie kolektīvi gaida pilsētas pensionārus Kultūras pilī, kur notiks jaunās radošās sezonas atklāšanas svētku koncerts. Bet nākamajā dienā, 2. oktobrī, Krievu nams Varšavas ielā 14, ielūdz pensionārus uz atvērto durvju dienu. Notiks trīs ekskursijas: plkst. 11.00, 12.00 un 13.00, kuru laikā apmeklētāji varēs uzzināt par Krievu kultūras centru, iepazīties ar tās ekspozīcijām un radošiem kolektīviem.
Neizjauks pērn iesākto tradīciju arī Novadpētniecības un mākslas muzejs un Latgales zoodārzs. 1. oktobrī, Starptautiskajā veco ļaužu dienā, pilsētas pensionāri varēs apmeklēt gan muzeju, gan zoodārzu pilnīgi bez maksas.

Starptautiskajai Veco ļaužu dienai veltītie pasākumi

30. septembrī

13.00 –Pasākums Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 veltīts Starptautiskajai veco ļaužu dienai un Dienas centra 13. gadadienai

1.oktobris

10.00 - Pasākums "Bibliotēka senioriem" Latgales Centrālajā bibliotēkā (Rīgas iela 22A)

11.00  - Nodarbība „Planšetdators – tas ir viegli!” Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas dienas centrā Liepājas ielā 4 Centra aktīvistiem

15.00 – Krievu kultūras centra radošās sezonas atklāšanas koncerts Kultūras pilī, Smilšu ielā 92

 1. oktobrī,  uzrādot pensionāra apliecību, mūsu seniori varēs apmeklēt bez maksas Daugavpils novadpētniecības un mākslas muzeju (Rīgas ielā 8) no plkst.10.00 līdz 18.00 un Latgales zoodārzu ( Vienības ielā 27) no plkst.10.00 līdz 18.00.

2.oktobris

Atvērto durvju diena pensionāriem Krievu namā Varšavas ielā 14

Ekskursijas – plkst.  11.00, 12.00 un 13.00

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.




Atpakaļ