Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-09-2015

Daugavpils jubilejas gadā notika jubilejas festivāls „Artišoks 2015” (VIDEO)


Pagājušajā sestdienā, 5.septembrī, Daugavpilī norisinājās V Jauniešu festivāls „Artišoks 2015”, ko organizēja Jaunatnes departaments ar pilsētas Domes atbalstu. Svētku atklāšanā tā dalībniekus un viesus ar uzrunu sveica Domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis, deputāts Jurijs Zaicevs un Jaunatnes departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Gunita Vanaga. Uzrunājot klātesošos, viņi īpaši uzsvēra šī pasākuma nozīmīgumu. Piektais festivāls norisinās Daugavpils 740. jubilejas gadā un, ievērojot tradīciju, atklāj jauno mācību gadu.

Šis festivāls pulcēja vēl nebijušu dalībnieku skaitu: aptuveni 60 jauniešu sabiedriskās organizācijas, sporta sekcijas, interešu klubus, kultūras centrus, pilsētas augstākās izglītības iestādes un vispārizglītojošās skolas. Ievērības cienīgs ir tas fakts, ka šoreiz dalībnieki ne tikai vēlējās piedalīties, bet arī piedāvāja savu palīdzību pasākuma organizēšanā un vadīšanā. Malā nepalika arī daudzie viesi – Lietuvas un dažādu Latvijas pilsētu un pagastu pārstāvji.

Dažādi pasākumi noritēja uzreiz trīs vietās: Vienības laukumā, Dubrovina parkā un Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā. Klātesošajiem bija iespēja ne tikai vērot uz skatuvēm, sporta laukumos, radošajās darbnīcās un laboratorijās notiekošo, bet arī pašiem piedalīties to darbā: dziedāt, dejot, veidot no māla, zīmēt, pārvarēt šķēršļu joslu un pat veikt atslābinošas procedūras pie topošajiem fizioterapeitiem. 

Festivāla ietvaros norisinājās arī Daugavpils pilsētas atklātais čempionāts boksā. Tajā piedalījās sportisti no Latvijas un Lietuvas. Komandu ieskaitē ar piecām zelta un trīs sudraba medaļām uzvarēja Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi. Spriežot pēc atsauksmēm, jaunie daugavpilieši – pasākuma saimnieki uzskata, ka tas ir nozīmīgs un lietderīgs pasākums gan jaunatnei, gan arī visai pilsētai.

Līdz 17.septembrim turpināsies Jaunatnes departamenta izsludinātais konkurss par labāko apsveikumu festivālam vai pilsētai. Lai piedalītos, ir nepieciešams uzzīmēt apsveikumu, nofotografēt to un nosūtīt Jaunatnes departamentam. Labāko fotogrāfiju autori tiks apbalvoti. Festivāls „Artišoks 2015” noslēdzās ar Samantas Tīnas koncertu un diskotēku pilsētas galvenajā laukumā.

 

 




Atpakaļ