Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-09-2015

Centrālajā parkā tiek veikti bērnu rotaļu laukuma rekonstrukcijas darbi (VIDEO)


Pēc iepirkuma procedūru veikšanas augusta vidū pilsētas Centrālajā parkā tika uzsākti bērnu rotaļu laukuma rekonstrukcijas darbi. Kā pirmais pie pašvaldības projekta realizācijas ķērās  uzņēmums “Labiekārtošana D”. Pavasarī tika demontētas vecās, nolietotās konstrukcijas, bet tās, kuras vēl bija derīgas turpmākai izmantošanai, tika kapitāli izremontētas. Šis aprīkojums būs uzstādīts bērnu rotaļu laukumos Jaunās Forštates mikrorajonā (Aveņu ielā 21) un cietoksnī (Aleksandra 4). Centrālajā parkā uzņēmuma „Labiekārtošana D” darbinieki veica teritorijas plānošanu 1810 m2 platībā, veica zemes darbus, sagatavoja pamatus lietā seguma ieklāšanai.

Pakāpeniski rotaļu laukumā parādās aizvien jauni konstrukciju elementi. Aprīkojums ir ražots Dānijā, tas nodrošina aizsardzību pret vandāļiem. Ražotājam ir kvalitātes atbilstības sertifikāts Eiropas normām. Jūrmalas firma, kas uzvarēja konkursā par aprīkojuma piegādi un uzstādīšanu, sniedz trīs gadu garantiju ar bezmaksas apkalpošanu divas reizes gadā.

Celtnieki apgalvo, ka aprīkojumu var izmantot bērni no divu gadu vecuma un vecāki, kā arī pieaugušie. Šeit tiks uzstādīti 23 bērnu rotaļu aprīkojuma veidi, 17 soliņi, 8 urnas un 11 informācijas stendi par bērnu rotaļu laukuma izmantošanas noteikumiem un drošības pasākumiem. Jūrmalnieki saskārās ar negaidītu problēmu, ko nācās risināt darbu veikšanas laikā. Smagās konstrukcijas bija nepieciešams ierakt un iebetonēt 90 cm dziļumā. Tomēr zem augsnes kārtas viņi uzdūrās ķieģeļu mūrējumam no veco ēku pamatiem, kas tika sagrautas kara gados. Nepieciešamā vieta tika atbrīvota ar atskaldāmā āmura palīdzību. Celtnieki saka, ka centīsies iekļauties noteiktajos aprīkojuma montāžas termiņos. Ir jāatzīmē, ka visa projekta realizācija ir ieilgusi tādēļ, ka firma no Daugavpils, kas arī pretendēja uz aprīkojuma piegādi, apstrīdēja konkursa rezultātus. Galu galā uzņēmēji tomēr atsauca savu pretenziju, taču tikai mēnesi vēlāk pēc tās iesniegšanas. Ja nebūtu šīs sūdzības,  bērnu rotaļu laukums būtu nodots ekspluatācijā. Tagad atliek tikai cerēt uz to, ka laika apstākļi nepievils un celtniekiem izdosies ieklāt krāsaino lieto gumijas segumu.

 




Atpakaļ