Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-08-2015

Domes deputāti pieņēma lēmumu par pašvaldības tūrisma aģentūras izveidošanu (VIDEO)


Lēmumu par Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras izveidošanu deputāti atbalstīja vienbalsīgi. Darbinieku skaits šajā jomā nemainīsies, taču tiks papildinātas viņu funkcijas un uzdevumi.

Tūrisma informācijas centrs vairāk ir vērsts uz to, lai informētu, kā pavadīt laiku pilsētā. Pamatojoties uz Booking sistēmas datiem, tūristi Daugavpilī pavada pusotru dienu – pārnakšņo, paēd brokastis un dodas tālāk. Ja ceļotāji uzturētos pilsētā vismaz vienu dienu ilgāk, tas sekmētu tūrisma un pakalpojumu sfēras attīstību.

Daugavpils populārākie tūrisma objekti nepārprotami ir Marka Rotko mākslas centrs un Daugavpils cietoksnis. Interesanti ir tas, ka 25% no kopējā apmeklētāju skaita ir tieši ceļotāji no ārzemēm. Pastaigājoties pa cietoksni, ir iespēja iegriezties ne tikai informācijas centrā, bet arī suvenīru veikalā un modes salonā, kur ir iespēja apskatīt stilizētu apģērbu un aksesuārus. Nākamo plāno restaurēt bijušo pulvera noliktavu, kur iekārtos Pētera Martinsona māju.

Vērtīgākais mūsdienu sabiedrībā ir idejas. Viesnīca bijušajā Kara ostas cietumā Liepājā piesaistīja tūkstošiem tūristu. Mērķis, ko pašvaldība izvirza tūrisma attīstības aģentūrai, ir ieraudzīt jaunas iespējas vecajā un ierastajā.

 

 

 




Atpakaļ