Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-08-2015

Pašvaldība turpina pilsētas ielu būvniecību un remontu (VIDEO)


24.augustā iepirkumu komisija atvēra aploksnes ar pašvaldības atklātā konkursa “Ielu pārbūves un atjaunošanas darbu veikšana Daugavpils pilsētā” pretendentu iesniegtajiem piedāvājumiem. Iepirkumā iekļautie objekti sadalīti trijās daļās: Pirmajā konkursa daļā tika pieteikta Mazā Dārza un A.Pumpura iela (posmā no Bauskas līdz Strādnieku ielai), otrajā – Strautu un Senlejas, trešajā – Alejas iela (posmā no Lāčplēša līdz Kandavas ielai). Informācija par konkursu bija savlaicīgi publicēta pilsētas domes mājaslapā. Interesi par iepirkuma daļu, kas paredz Strautu un Senlejas ielas rekonstrukciju izrādīja ne tikai uzņēmēji, bet arī vietējie iedzīvotāji. Ruģeļu privātmāju īpašnieki jau ilgus gadus gaidīja kad tiks sakārtotas šīs ielas. Saskaņā ar detālplānu teritorija starp Nometņu ielu un Daugavas krastu ir atvēlēta privātai apbūvei. Pamatojoties uz sabiedriskās apspriešanas pozitīvo rezultātu, 2004.gada 26.augustā pašvaldība pieņēma lēmumu par privātmāju būvniecību minētajā teritorijā, kā arī apstiprināja Ruģeļu ģimenes māju rajona apbūves un uzturēšanas noteikumus. Sākumā zemesgabali tika izīrēti, vēlāk tos pārdeva izsolē. Lielās naudas summas nebija šķērslis, jo ciemata labiekārtošana bija paredzēta par pašvaldības līdzekļiem, kas piesaistīja jaunos īpašniekus.

Inženiertehniskās komunikācijas - ūdens, gāze, apgaismojums un kanalizācija patiešām ir uzbūvētas , taču asfaltētie ceļi joprojām palika uz papīra. Budžeta līdzekļu šim mērķim nepietika. Iedzīvotāji stāsta, ka vasarā viss ir putekļos, lietus laikā – dubļi, bet ziemā – atkala. Pašvaldība piedāvāja nobērt ceļu ar granti, taču iedzīvotāji no tā atteicās, nolēma pagaidīt, taču neviens nevarēja iedomāties, ka gaidīt nāksies vairākus gadus. Daži privātmāju īpašnieki nolēma asfaltēt māju pieguļošās teritorijas paši. Vairākkārtējie lūgumi nesniedza rezultātus.

Tikai tagad radās reāla cerība tam, ka pašvaldība izpildīs solīto. Kā zināms pilsētas budžetā nav lieku līdzekļu, finansiālā situācija arī tagad ir sarežģīta. Tāpēc nācās atteikties no atsevišķiem darbiem Strautu un Senlejas ielā, taču iedzīvotāji tam piekrita.

Sastādot ielu un ietvju būvniecības un remonta plānus, pašvaldība ir apņēmusies lielāku uzmanību pievērst attālinātiem dzīvojamās apbūves rajoniem. Pieteikumi un piedāvājumi jau tiek pieņemti.

Savus piedāvājumus konkursam iesniedza 6 uzņēmumi no Rīgas, Daugavpils, Rēzeknes un Jēkabpils. Speciālisti izskatīs iesniegtos dokumentus, izvērtēs finanšu piedāvājumus un noteiks uzvarētājus katrā konkursa daļā. Būvdarbus plāno uzsākt jau šogad.

 

 

 

 

 




Atpakaļ