Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-08-2015

Keramikas laboratorija Daugavpilī pulcē meistarus no 9 valstīm (VIDEO)


18.augustā Marka Rotko mākslas centrā svinīgi atklāja III Starptautisko keramikas mākslas simpoziju. Dalībai Keramikas laboratorijā, kas turpināsies līdz 30.augustam, pieteicās 80 mākslinieki, no kuriem starptautiska žūrija izvēlējās 18 meistarus no 9 valstīm – Latvijas, Rumānijas, Turcijas, Ēģiptes, Somijas, Ukrainas, Izraēlas, Spānijas un Polijas. Simpozija dalībnieki viesojas pie mums pirmo reizi, kas ir viens no dalības nosacījumiem.
Atkāšanas laikā varēja apskatīt simpozija dalībnieku mākslas darbus, lai iepazītos ar viņu aktualizētajām tēmām un izpildījuma tehniku. Marka Rotko mākslas centra un biedrības “Daugavpils Māla mākslas centrs” organizētās Keramikas laboratorijas ideja ir vienot mūsdienu māksliniekus, dodot viņiem pieredzes apmaiņas iespēju. Divu nedēļu laikā dalībniekiem būs jārada unikāls keramikas mākslas darbs. Atklāšanas pasākumā visus klātesošos sveica pilsētas un Mākslas centra vadība, kā arī Izraēlas vēstniece Latvijā Lironne Bar-Sade. Viņa atzīmēja Mākslas centra un paša pasaules slavenā Daugavpilī dzimušā mākslinieka Marka Rotko devumu, kas vieno Latvijas, ASV un Izraēlas kultūru. Simpozija dalībnieki dalījās pirmajos iespaidos par Marka Rotko Mākslas centru:
Simha Even-Čena, simpozija dalībniece (Izraēla) – par Daugavpils Mākslas centru uzzināju keramikas konferencē, un vēlējos atbraukt. Latvijā ir unikālas tradīcijas, kas pavisam nelīdzinās citu valstu tradīcijām, Izraēlas vai ASV. Es vēlos  uzzināt vairāk informācijas par tradīcijām Latvijā
Ismets Joksels, simpozija dalībnieks (Turcija) – man ir patīkami būt šeit. Jau agrāk zināju par Daugavpils Marka Rotko mākslas centru. Priecājos par iespēju izbaudīt vēsturisko atmosfēru un piedalīties simpozijā.
Atklāšanas dienā tika prezentēts Daugavpils mākslinieces, simpozija dalībnieces, Ilonas Šaušas izstādes “Un Tad” katalogs. Ekspozīcija būs skatāma līdz 1.septembrim. Simpozija laikā no 27. līdz 29.augustam notiks II Starptautiskais eksperimentālo apdedzināšanas tehnoloģiju festivāls, kura ietvaros tiks rīkotas darbnīcas, lekcijas, demonstrēti dažādi keramikas apdedzināšanas paņēmieni. 28.augustā plkst.21:30 cietoksnī atklās ukraiņu mākslinieka Andreja Sobjaņina uguns skulptūru. Autors stāstīja, ka savā darbā atainoja karu kā pasaules ļaunumu. Starptautiskais simpozijs noslēgsies 29.augustā plkst.16:00 ar dalībnieku darbu izstādi, kas būs skatāma līdz 10.oktobrim. Kā ierasts, autori daļu no saviem darbiem dāvinās Daugavpils  Marka Rotko mākslas centram.

 

 

 

 




Atpakaļ