Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-08-2015

Sociālo lietu pārvalde piešķir pabalstus skolas piederumu iegādei (VIDEO)


Daugavpils pilsētas domes sociālo lietu pārvalde atgādina vecākiem par iespēju saņemt pabalstu mācību piederumu iegādei. Pabalsts tiek piešķirts ģimenēm vai personām kurām piešķirts trūcīgas ģimenes vai personas statuss, kā arī ģimenēm, kuru aizbildnībā ir bērns bārenis vai bez vecāku gādības palicis bērns, ja vidējie ienākumi uz katru ģimenes locekli pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēru.. Klientu ērtībām tika pielāgota līdzekļu izmaksas kārtība – tagad tos var saņemt vienu reizi visa gada garumā.

Pabalsta apmērs ir atkarīgs no skolēnu vecuma. Bērniem, kas apmeklē pirmskolas izglītības iestādi paredzēti 22 eiro, pirmās klases skolēniem 43 eiro, pārējiem, ieskaitot profesionālo skolu audzēkņus, pienākas 29 eiro. Pabalstu skolas piederumu iegādei ir iespējams saņemt gan skaidrā naudā, gan ar bankas pārskaitījuma palīdzību. Sociālie darbinieki seko līdzi tam, lai saņemtie līdzekļi tiktu izmantoti pēc nolūka.

Sociālos darbiniekus pieņem kā tuvus draugus un palīgus. Par to mēs pārliecinājāmies kopā ar Sociālo pakalpojumu nodaļas ģimenēm ar bērniem vadītāju Olgu Paļčuni, apciemojot daudzbērnu māmiņu Tatjanu.

Tatjana kopā ar vīru audzina 5 bērnus, kuri iepriecina vecākus ar panākumiem sportā un mācībās. Šajā mācību gadā uz skolu dosies 4 bērni, jaunākais dēls mācīsies 1.klasē. Tatjana saka, ka gatavošanās skolai sākās vēl jūnijā, viņa ir pateicīga pašvaldībai par finansiālo atbalstu. Grūtības radīja skolas formas iegāde. Viņa uzskata, ka maznodrošinātajām ģimenēm ir nepieciešams papildus atbalsts.

Atgādinām, ka pieteikties pabalstam mācību piederumu iegādei var Sociālo lietu pārvaldē (Vienībs ielā 8), kā arī klientu apkalpošanas punktos Liepājas ielā 4 un Šaurā ielā 28.




Atpakaļ