Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-08-2015

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde informē


Preventīva informācija!

          Sakarā ar to, ka pēdējā laikā Latgalē, jo īpaši Daugavpilī, pieauga zādzības no dzīvokļiem, policija vēlas atgādināt iedzīvotājiem primāros drošības pasākumus pret zādzībām no mājokļa:

- neglabāt atslēgas svešām personām pieejamās vietās, piemērām, zem durvju tepiķiem, „slēptuvēs” pie durvīm, utt.;

- parūpēties par izturīgām durvīm un drošākām slēdzenēm, labāk, ja tās būtu divas. Jāpārliecinās, ka durvju slēdzenes ir labā tehniskā stāvoklī;

- aizejot no mājām, jāpārbauda, vai labi aizvērti logi un durvis;

- atrodoties mājās, durvis jātur aizslēgtas;

- gadījumā, ja mājās tiek glabātas dārglietas, vērtspapīri, lielas naudas summas, tad būtu vērts aizdomāties par seifa iegādi; 

- aizbraucot uz ilgstošāku laiku, uzticiet tuviem cilvēkiem vai labiem kaimiņiem pieskatīt Jūsu īpašumu - periodiski apmeklēt Jūsu dzīvokli un regulāri izņemt pastu. Dzīvokļa atslēgas jāuztic tikai ļoti tuviem, labi pazīstamiem cilvēkiem, par kuriem esiet droši. Atstājiet viņiem sava mobilā telefona numuru; 

-   ja Jūsu dzīvoklis atrodas pirmajā stāvā, jāapzinās, ka plastikāta logi negarantē dzīvokļa drošību un „lietpratējiem” nesagādā nekādu grūtību tos uzlauzt. Visdrošāk būtu uzlikt logiem restes;

-   gadījumā, ja jūs redzat pie savām dzīvesvietām aizdomīgas personas vai zādzības mēģinājumu, vai, ja kāds mēģina uzlauzt svešu dzīvokli, nekavējoties zvaniet uz policiju pa tālr.110, jo, operatīvi reaģējot un laicīgi ierodoties notikuma vietā, policija var paspēt novērst iespējamo zādzību.

 

Ja iedzīvotāji aktīvāk aizsargās savu īpašumu, painteresēsies, ko līdz šim neredzēta persona dara kāpņu telpā, mēs retāk saskarsimies ar šādiem noziegumiem un padarīsim mūsu vidi daudz drošāku!

         

Dzīvesvietas drošības uzlabošana par 100% jūs nepasargā no zādzības, taču būtiski apgrūtina zagļa “darbu” un palielina jūsu drošību. Sargiet sevi un savu īpašumu!

 

 

Ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem

          8.augustā Daugavpilī, kādā daudzīvokļu mājas pagalmā Arhitektu ielā pagaidām nenoskaidrots mopēda vadītājs uzbrauca četrus gadus vecam zēnam un no notikuma vietas aizbrauca. Zēns guva dažādus sasitumus un nobrāzumus. Policija skaidro mopēda vadītāju.

          9.augustā Rēzeknē, 18.novembra un Zemnieku ielu krustojumā notika policijas trafaretās automašīnas un velosipēda sadursme. Pēc sākotnējās informācijas velosipēda vadītājs brauca pa galveno ceļu. Notikušā rezultātā 1962.gadā dzimis velosipēdists guva sasitumu. Notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu precīzus negadījuma apstākļus.

          9.augustā vēlā vakarā Daugavpilī, Cietokšņa un Parādes ielu krustojumā notika mopēda un automašīnas BMW sadursme. Pēc sākotnējās informācijas mopēda vadītājs, nepalaida pa galveno ceļu braucošo automašīnu, bet pēc sadursmes no notikuma vietas aizgāja. Negadījuma rezultātā uz slimnīcu ar dažādām traumām tika nogādāts 1994.gadā dzimis mopēda pasažieris. Policija veic izmeklēšanu un skaidro mopēda vadītāju. 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:

Anastasija Laizāne

VP Latgales reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas nodaļas inspektore

t.65403261, 26060652




Atpakaļ