Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-07-2015

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde informē


Divi iereibuši autovadītāji mēģina piekukuļot likumsargus

Pagājušās nedēļas nogalē VP Latgales reģiona pārvaldē ir uzsākti divi kriminālprocesi par kukuļdošanu valsts amatpersonai.

25.jūlijā Rēzeknē 1989.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu VW Passat, nepakļāvās policijas amatpersonu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli, bēga. Pēc neilgas pakaļdzīšanās likumsargiem izdevās apturēt bēgošo automašīnu. Par cik automašīnas vadītājam, kuram vēlāk tika konstatētas 2,59 promiles alkohola, neizdevās aizbēgt no policijas, viņš izdomāja citu veidu kā izvairīties no soda, proti, piedāvāja likumsargiem kukuli 300 eiro apmērā par to, lai netiktu sastādīts protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkoholisko dzērienu iespaidā.

26.jūlijā Daugavpils novada Naujenes pagastā 1946.gadā dzimis automašīnas Audi 80 vadītājs, kuram tika konstatēts 2,77 promiļu alkohola reibums, piedāvāja Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonām kukuli 100 eiro apmērā.

Autovadītājiem būs jāatbild ne tikai par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, bet arī par kukuļdošanu valsts amatpersonai.

Attiecībā pret abiem kukuļdevējiem ir uzsākti kriminālprocesi pēc krimināllikuma 323.panta 1.daļas par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, nodošanu vai piedāvāšanu personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais vai piedāvātais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Informāciju sagatavoja:

Dace Gutmane

VP Latgales reģiona pārvaldes

Kārtības policijas biroja

Prevencijas nodaļas inspektore

t.65403261





Atpakaļ