Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-07-2015

Rit sagatavošanās darbi apkures sezonai (VIDEO)


Gatavojoties apkures sezonai, uzņēmumā „Daugavpils siltumtīkli” tiek veikta virkne tehnisko pasākumu. To mērķis ir vienkāršs – nodrošināt nepārtrauktu siltumenerģijas padevi.

Katrs daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājs zina vārdus „hidrauliskā pārbaude”, jo tie nozīmē īslaicīgu karstā ūdens padeves atslēgšanu. Vai jūs zināt, kāpēc šo darbu laikā nākas iztikt bez pierastajām ērtībām? Spiediens cauruļvados palielinās vairākas reizes. Radiatori šādas slodzes vienkārši neizturētu, tāpēc māju iekšējie tīkli tiek uz īsu laiku atslēgti.

Hidrauliskās pārbaudes laikā Ķīmiķu mikrorajonā bija tikai divi pārrāvumi, bet pilsētas centrā caurules plīsa septiņas reizes. Tas vēlreiz apstiprina to, ka vecos tīklus ir nepieciešams nomainīt. Šobrīd tiek rekonstruēts posms 600 metru garumā.

Preses konferencē uzņēmuma vadība sīki izstāstīja par projektu. Šovasar tiks rekonstruēti siltumtīkli Ģimnāzijas, Parādes un Sakņu ielās. Centrā tas ir pēdējais nerekonstruētais maģistrālo siltumtīklu posms, dažās vietās caurules tika ieliktas pirms piecdesmit gadiem. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Kohēzijas fonda līdzfinansējumu. Darbus veic Rīgas kompānija „Lokširs”. Objektu nodošanas termiņš – 1.oktobris. Taču pēc prognozēm tas notiks krietni ātrāk, speciālisti cenšas maksimāli paātrināt darba tempu.

Pēc aprēķiniem, siltumenerģijas zudumu apjomam gadā ir jāsamazinās vairāk nekā par tūkstoš megavatstundām, kas ļaus ieekonomēt vidēji aptuveni 48-49 tūkstošus eiro gadā.

Pagājušā gada jūlijā 1 megavatstunda maksāja 59,8 eiro. Šī gada jūlijā – 52,8 eiro. Tas nozīmē, ka tagad tarifs ir reāli samazinājies par 13 procentiem.




Atpakaļ