Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-07-2015

Pludmale „Stropu vilnis” atdzīvojas (VIDEO)


Ceturtdien pludmalē „Stropu vilnis” atpūtnieku bija mazāk nekā amatpersonu. Nekustamā īpašuma nomnieks – firma „Baltik Metals” – beidzot uzsāk darbu, pēc akta jānodod lietošanā ne tikai ēka, bet arī atpūtas krēsli, saulessargi un cits īpašums.

Svarīgākais jautājums, kas interesē pilsētniekus: kāpēc tik ilgi pludmalē netiek sniegti pakalpojumi? Gribētos gan izmantot atpūtas krēslus, gan pavizināties ar katamarānu, gan izdzert tasi kafijas. Izrādās, vēl nenoskaidrotas personas ir nozagušas dziļumsūkni, un pašlaik ūdensvada un kanalizācijas sistēma nedarbojas. Tas ir vēl viens fakts, kas apstiprina to, ka pilsētā ir nepieciešams  paplašināt videonovērošanas sistēmu,  uzlabot pašvaldības policijas darbu. Bet tagad nāksies par budžeta līdzekļiem atjaunot ūdensapgādi, lai varētu funkcionēt kafejnīca un viesnīca. Domes vadība uzskata, ka dienesti šajā situācijā nereaģēja operatīvi.

Atgādināsim, ka pašvaldība izpirka pludmali, lai šī atpūtas zona būtu pieejama pilsētniekiem. Bija paredzēts, ka atpūtas objekti tiks iznomāti. Izsole tika sadalīta divās daļās: atsevišķi – ēka, kur var izvietot kafejnīcu un viesnīcu. Firmas „Baltik Metals” valdes loceklis Pāvels Vidunoks skaidro, ka  jau pēc dažām dienām varēs organizēt atpūtas krēslu nomu. Ņemot vērā blakus esošo sporta trasi, uzņēmēji plāno iznomāt velosipēdus, bet ziemā – slēpes.

Savukārt, pašvaldība plāno vispirms atjaunot bērnu rotaļu laukumu.  Vecais aprīkojums jau nav derīgs izmantošanai un ir demontēts.

Pašvaldības vadītāji un speciālisti apmeklēja arī otro publisko pludmali. Nākamā gada plānos ir izbūvēt promenādi, kas savienos abas šīs pludmales.




Atpakaļ