Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-07-2015

Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī


 

Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Zinātkāres centrs “Zili brīnumi” aicina uz aizraujošām aktivitātēm. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

 

Rotko mākslas centrā:

 

 24. aprīlī apritēja 2 gadi kopš Daugavpilī tika atklāts Marka Rotko mākslas centrs. Šajos svētkos Marka Rotko mākslas centrs saviem apmeklētājiem ir sagatavojis „kosmiskas” dāvanas un pārsteigumus.

Rotko mākslas centra 2. dzimšanas dienā  atklāta poļu mākslinieku Karola Karvovska, Pšemislava Karvovska un Romana Boravska izstāde „Haoss – Kosmoss – Labirints”, ikgadējā Latgales reģiona mākslinieku mākslas dienu izstāde, kuras vienojošā tēma šoreiz ir “Klaunāde”, ka arī  Amerikas Latviešu mākslinieka Sigurda Vīdzirkstes glezniecības un grafikas darbu izstāde „Melnā saule - Sigurds Vīdzirkste – Ņujorkas avangardists”, Valdas Mežbārdes glezniecības darbu personālizstāde “Krasts”, keramiķes Eleonoras Pastares personālizstāde “Vakara meditācijas” un fotoizstāde „Vižikovskis un citi – poļu ieguldījums fotogrāfijas attīstībā Latvijā”.

Līdz 10. jūlijam vēl var pagūt apskatīt šīs izstādes. No 17. jūlija būs jaunā – vasaras pilnbrieda izstāžu sezona.

 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra konferenču sektors:

 

Helga Kroicritere (Helga Kreuzritter) „Vārds ir zīme”

glezniecības un tēlniecības darbu izstāde

 

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra Bērnu istaba Bērnu zīmējumu konkursa „Pastaiga Daugavpilī” darbu izstāde.

 

29. jūnijā Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notika Daugavpilī dzimušajam keramiķim Pēterim Martinsonam (1931-2013) veltītā „Pēterdiena”. Atklāta izstāde “Pēteris Martinsons. Mana keramika” Daugavpils Marka Rotko mākslas centra 2. stāvā.

Līdz 1. augustam apskatāma Māra Grunska izstāde "RĒGI".

 

Zinātkāres centrs „Zili brīnumi”

 

Kinoteātra „Renesanse” telpās. 12.00-18.00

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

 

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

 

 

Latgales centrālā bibliotēkā:

 

Četru Latgales mākslinieču gleznu izstāde „V.I.V.A.”

 

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā:

 

 

 2015. gada 19. jūnijā plkst. 15.00, Līgo svētkus sagaidot, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā, Rīgas ielā 8, tiks atklāta Tautas lietišķās mākslas studijas „Klūga” 35 gadu jubilejas izstāde „Draugu tikšanās” (sadarbībā ar TLMS „Kalme” un TLMS „Pūpoli”).

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā  atklāta pasaulslavena mākslinieka Jehudas Pena (1854 – 1937) mākslas darbu izstāde no Vitebskas apgabala novadpētniecības muzeja krājuma.

Latvijas Ugunsdzēsības 150.gadadienai veltīta izstāde „Pilsētas uguns sardze”.

 

 

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

 

 

 

 

Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Izstāde „Studijai „Latgale” – 35”.

 

 Izstādē tiks plaši parādīts studijas keramiķu daudzpusīgais pienesums podniecības tradīciju saglabāšanā, keramiķu jaunrade un meklējumi profesionālās lietišķās mākslas jomā, laikmetīgā dizaina domāšana, katra studijas meistara individualitāte un savdabība. Izstādes mērķis ir parādīt Daugavpils studijas „Latgale” unikalitāti, kuru veido podniecības vecmeistaru tradīcijas pārņēmušo meistaru kopums, mākslinieki ar lietišķās mākslas vidusskolas un mākslas akadēmijas izglītību, kuri pratuši paturēt savā daiļradē nacionālās reģiona iezīmes, izveidot katrs savu neatkārtojamo rokrakstu un konkurētspējīgi iekļauties pasaules laikmetīgās mākslas plūsmā. Tā nav izstāde par Latgales keramiku, bet keramiku Latgalē.

 

.

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Atkal ir iespēja slidot Ledus hallē

Sestdiena: 21:00
Svētdiena: 13:00, 17:15 (ar nūju), 18:30

Olimpiskajā centrā baseinu komplekss jūlijā nestrādā, bet ir iespēja apmeklēt trenažieru zāli.

Sporta pasākumi:

Sestdien un svētdien Stropos norisināsies Daugavpils kausa izcīņa tenisā.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ