Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-09-2011

Daugavpils saņēmusi pirmo investīciju Starptautiskā investīciju foruma ietvaros


Starptautiskā Investīciju foruma ietvaros Daugavpils Domē 23. septembrī skanēja ukraiņu dziesmas, bija ieradies arī Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Olijniks, lai kopā ar Harkovas delegāciju pasniegtu solīto dāvanu ukraiņu biedrībai “Mrija”- ukraiņu tautastērpus un akordeonu biedrības kolektīvam.

Viesus Domē uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs un vietnieks Vjačeslavs Širjakovs. Kulakovas kundze pateicās Ukrainas vēstniekam par ieinteresētību, atbalstu Daugavpils ukraiņu biedrībai un pilsētai un uzsvēra, ka tā ir pirmā- ļoti simboliska investīcija Starptautiskā Investīciju foruma laikā. Viņa izteica lielu cieņu vēstnieka kungam par to, ka viņš pildīja solīto, jo pirms pāris mēnešiem viņa vizītes laikā Daugavpilī Domes vadība lūdza palīdzēt Harkovas delegācijai atbraukt, lai piedalītos forumā. Delegācija kuplā skaitā strādāja forumā. Izpildīts tika arī biedrības “Mrija” lūgums- ukraiņu tautastērpi. Tāpēc Domes vadība teica lielu paldies. Anatolijs Olijniks izteica prieku būt šajā ceremonijā, kas ļoti uzskatāmi liecina par sadarbības attīstību starp Daugavpili un Harkovu. Daugavpilī bija ieradušies arī sponsori, kuri arī sarūpēja dāvanu- Andrejs un Ludmila Bondarenko. Ukrainas vēstnieks izteica viņiem pateicību, bet pašvaldībai pateicības vārdi skanēja par lielo atbalstu viņa tautiešiem Daugavpilī un ieinteresētību ukraiņu kultūras mantojuma saglabāšanā.

Ukraiņu biedrības vadītāja Nadežda Stahovska uzskata, ka jebkurai investīcijai jābūt atdevei, šai investīcijai atdeve būs radošā darbība, ko kolektīvs apliecināja ar skanīgu ukraiņu dziesmu.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ