Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-06-2015

Aicina uzņēmējus uz semināru Daugavpilī par Erasmus+ un pārrobežu sadarbības programmām


 

Ceturtdien, 2. jūlijā, Latvijas Tirdzniecības un Rūpniecības kameras Dienvidlatgales nodaļa aicina Latgales uzņēmējus uz informatīvu semināru „Iespējas uzņēmējiem jaunajā ES fondu plānošanas periodā 2014.-2020. gadam: Pārrobežu sadarbības programmas un Erasmus+”, kas notiks Daugavpilī, Daugavpils novada domē, Rīgas ielā 2, 8.kabinetā no plkst. 13:00 – 15:00.  

Seminārā tiks prezentētas atbalsta iespējas, ko uzņēmējiem piedāvā pārrobežu sadarbības programmas un programma Erasmus+ jaunajā ES plānošanas periodā no 2014. līdz 2020.gadam.

Ikviens interesents varēs uzzināt vairāk par programmas Erasmus+ piedāvātajām iespējām Latvijas uzņēmējiem - ārvalstnieku praksi, prakses vadītāju pieredzes apmaiņu un partnerībām, kā arī Eiropas teritoriālās sadarbības programmu aktualitātēm un atbalsta veidiem uzņēmējiem. Plašāku informāciju varēs iegūt par Lietuvas - Latvijas pārrobežu sadarbības programmas un Baltijas Jūras reģiona programmu iespējām uzņēmējiem.

Informatīvajā seminārā aicinām piedalīties mazo un vidējo uzņēmumu pārstāvjus, kā arī iestādes, uzņēmumus un organizācijas, kas atbalsta un veicina uzņēmējdarbības attīstību. Tāpat aicināti uzņēmēji, kas piedāvā prakses jauniešiem vai vēlas doties pieredzes apmaiņā uz ārvalstīm par prakšu organizēšanu, kā arī veidot starptautiskas partnerības ar izglītības institūcijām Eiropas mērogā Erasmus+ ietvaros.  

Dalība seminārā ir bez maksas. Informatīvajam semināram lūgums pieteikties līdz 30.jūnijam, reģistrējoties elektroniski šeit. Semināra darba kārtība pieejama šeit.

ES programmā Erasmus+ uzņēmēji var piesaistīt ārvalstu praktikantus un sūtīt savus darbiniekus pieredzes apmaiņā par prakšu organizēšanu. Tāpat uzņēmēji var iesaistīties arī lielāka mēroga sadarbības projektos visā Eiropā - veidot Stratēģiskās partnerības, Zināšanu apvienības vai Nozaru prasmju apvienības ar izglītības institūcijām.  Vairāk informācijas mājaslapā www.erasmusplus.lv.

Viena no Latvijas–Lietuvas programmas prioritātēm 2014.–2020. g. periodā ir nodarbinātības veicināšana Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionos. Pēc programmas apstiprināšanas Eiropas Komisijā būs pieejams finansējums kopējiem lietuviešu un latviešu projektiem uzņēmējdarbības veicināšanas, darba spēka prasmju atbilstības darba tirgus prasībām uzlabošanas jomās. Vairāk informācijas programmas mājaslapā www.latlit.eu.

Centrālā Baltijas jūras reģiona programmas ietvaros 2014.-2020. gadā ir iespējams saņemt finansiālu atbalstu konkurētspējīgas ekonomikas, ilgtspējīgas kopīgu resursu izmantošanas, transporta, preču un cilvēku plūsmas, kā arī mazo ostu pakalpojumu uzlabošanas, kvalificēta un sociāli iekļaujoša reģiona attīstīšanas aktivitātēm. Vairāk informācijas par Centrālā Baltijas jūras reģiona programmu www.centralbaltic.eu.

Semināru organizē Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kameras Dienvidlatgales nodaļa sadarbībā Valsts izglītības attīstības aģentūru (VIAA) un Lietuvas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmu un Centrālā Baltijas jūras reģiona programmu.

 




Atpakaļ