Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-06-2015

Žurnāla „Latvijas Būvniecība” veidotājas interesējas par būvniecības procesu Daugavpilī


 

Žurnāla „Latvijas Būvniecība” veidotājas Gunita Jansone un Agrita Lūse viesojās Daugavpils Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā, kur saruna bija par būvniecības procesu Daugavpilī, īpaši jaunā Būvniecības likuma ietvaros.

Departamenta vadība un speciālisti skaidroja jaunā Būvniecības regulējuma plusus un mīnusus. Lielākās raizes sagādā tas, ka cilvēki neizprot jauno būvniecības kārtību, jo atšķirībā no iepriekšējā būvniecības procesa jaunais regulējums paredz, ka Būvvaldē jāiesniedz būvniecības iesniegums būvatļaujas saņemšanai ar klāt pievienotu būvprojektu minimālā sastāvā. Pēc saņemto dokumentu izvērtēšanas, Būvvaldei viena mēneša laikā jāizdod būvatļauja, kurā uzreiz norāda projektēšanas nosacījumus detalizētai projekta izstrādāšanai un nosacījumus būvdarbu uzsākšanai. Par katru šo nosacījumu izpildi, atbilstoši būvatļaujā norādītajiem nosacījumiem, pasūtītājam nepieciešams saņemt Būvvaldes atzīmi, kas apliecina konkrēto nosacījumu izpildi. Tikai pēc konkrēto atzīmju saņemšanas, un tad, kad būvatļauja kļuvusi neapstrīdama, pasūtītājs var uzsākt būvdarbus.
Būvvaldei palielinājies darba apjoms, jo vairāk jāpavada laiks atbilstības izvērtēšanai likumdošanas un  normatīvo aktu prasībām un liela sadrumstalotība noteikumos par inženierkomunikācijām - gandrīz katrai savi noteikumi.

Tika demonstrēti jaunie Daugavpils vides objekti, kas tapuši par godu Daugavpils pilsētas 740 gadu jubilejai,  tēlniecības simpozijā  tapušos ROTHKO burtus, jauno Daugavpils zīmolu un tā pielietojumu. Žurnālistes interesējās par ieplānotajiem būvdarbiem pilsētā. Pašvaldība ir  iecerējusi Kultūras pils pārbūvi un  teritorijas labiekārtojumu, aizsargdambi ar  gājēju un velosipēdistu ceļu Ruģeļu rajonā, Rīgas ielas pārbūve posmā no Cietokšņa ielas līdz Vienības laukumam, promenādes Daugavas un Stropu ezera krastos, Daugavpils cietoksnī pulvera noliktavas ēkas restaurācija (Martinsona mājas izveide) un apkārtējās teritorijas labiekārtošana Mihaila ielā 1.

Būvvaldes vadītājs Valērijs Ļaksa uzsvēra, ka pašvaldība cenšas, lai ik gadu cietoksnī tiktu sakārtots kāds objekts. Vēl ir plānots Veloparks Esplanādē, Latgales zoodārza pārbūve, Saules skolas kvartāla pārbūve, centra „Zilie brīnumi” izveide K/N „Renesanse”, velo infrastruktūras tālāka attīstība pilsētas  teritorijā.

Departamenta vadītājas p.i. Inta Ruskule pastāstīja par  lielākiem būvobjektiem, kas pilsētā tiek nodoti šogad. Tie ir: Ziemeļu industriālās zonas satiksmes un inženierinfrastruktūras projekts, aktīvās atpūtas un sporta trase  Jauno Stropu mikrorajonā, Daugavpils Universitātes iekštelpu atjaunošana Vienības ielā 13 un nodeva ekspluatācijā jau arī tranzītielas A-13 pārbūvi. Vērienīgi būvdarbi notiek profesionālās izglītības kompetenču centrā „Daugavpils Būvniecības tehnikums”.

Tikšanās noslēgumā Daugavpils pašvaldība tikai aicināta arī šogad padomāt par savu jauno būvobjektu pieteikšanu konkursam „Latvijas būvniecības Gada balva”, ko rīko žurnāls „Latvijas Būvniecība”.

Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ