Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

15-06-2015

Izstādes „Unikāli būvkadri” atklāšana Daugavpils domē


 

Daugavpils domē 15.jūnijā plkst. 17.00  atklāta vērienīga ceļojoša fotoizstāde „Unikāli būvkadri”, kur saistošos 25 lielformāta fotostāstos apkopotas Latvijas pēdējo gadu labāko būvju tapšanas, atjaunošanas un restaurācijas aizkulises. Izstāde Daugavpils domē mājos līdz jūlija beigām.

 

Fotostāstos iekļauts arī Daugavpils objekts – Nikolaja vārtu rūpīgais un augsta līmenī izpildītais restaurācijas process Daugavpils cietoksnī, lai arī projekta realizācijas gaitā bija mainījusies koncepcija, izvirzot nepieciešamību veidot skaidru atšķirību starp jauno un vēsturisko. Nikolaja vārti ir vienīgais trīsjomu sardzes vārtu piemērs vēsturiskajā Latvijas militārajās būvēs.

 

Izstādes ceļš pie skatītāja sākās 2015.gada 19.martā, atvērot to konkursa „Latvijas Būvniecības Gada balva” svinīgās ceremonijas ietvaros, tālāk izstāde mēnesi bija aplūkojama Rīgas domes vestibilā, pēc tam – Rīgas Krievu teātrī. Pēc eksponēšanas Daugavpils domē izstāde tālāk ceļos uz t/c „Spice” Rīgā.

 

Ceļojošās izstādes mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību kvalitatīvām būvēm un to būvnieku darbam, kas pelnījis apzīmējumu izcilība. Fotostāsti ir iespēja arī pašiem būvniekiem atskatīties uz paveikto un būt gandarītiem par labo rezultātu, kas izcīnīts ar prasmi, pacietību un zināšanām.

 

Agrita Lūse,

izstādes idejas autore,

žurnāla „Latvijas Būvniecība” galvenā redaktore,

28373794, agrita.luse@gmail.com




Atpakaļ