Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-06-2015

Mākslas akcija “Ieskaties pilsētas logos!”


Jau vairāk kā desmit gadus Daugavpils pilsētas vēsturiskā centra ass – Saules ielas (agrāk – Pēterburgas ielas, vēlāk – Saules, tad Gogoļa, tagad – atkal Saules ielas)   sateku ar Daugavas aizsargdambi – Daugavas ielu “grezno” bijušā uzņēmuma “Daiļrade” drupas – trīsstāvu būvapjoms pie ielu krustojuma un vienstāvu ēkas gar Daugavas ielu. Visa šī apbūve ir avārijas stāvoklī, ēkas vairākkārt degušas. Drupas   kontrastē ar smalko Daugavpils vēsturiskā centra arhitektūru – gan ielas pretējā pusē esošo bijušo Daugavpils Skolotāju institūta ēku, gan renovēto Saules skolas vēsturisko ēku.

Kad Daugavpils pašvaldība ieguva savā īpašumā zemesgabalu ar visām uz tā esošajām ēkām, Saules skola aktīvi iesaistījās šīs teritorijas sakopšanā. Lielajā talkā tika sakārtots ēkas priekšlaukums. Tā kā atrasties drupās ir bīstami, to nojaukšanai un teritorijas sakārtošanai  nepieciešama kvalificētu speciālistu palīdzība.

Toties trīsstāvu  ēkas fasādes  pret Saules un Daugavas ielu krustojumu, to tukšās logu ailes tā vien aicināja  meklēt risinājumus  ēkas vizuālai sakārtošanai. Skola vērsās domē ar priekšlikumu – organizēt akciju “Ieskaties pilsētas logos”. Māksliniece, Saules skolas gleznošanas skolotāja Dace Abricka  izstrādāja skices “Pilsētas dzīves ainām”, pašvaldība palīdzēja atrisināt jautājumu par materiālu iegādi  un iespējām apgleznotos laukumus ievietot logos, bet Saules skolas audzēkņi  mākslinieces un gleznošanas skolotājas Daces Abrickas vadībā   ķērās pie darba, lai skices realizētu.

 

Inguna Kokina, Saules skolas direktore




Atpakaļ