Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-06-2015

Daugavpils “Greipfrūtu” sev līdzi aizveda angļi (VIDEO)


No 28. maija līdz 1. jūnijam Daugavpilī norisinās II Starptautiskais īsfilmu festivāls „Greipfrūts”. To organizē Latviešu kultūras centrs sadarbībā ar Marka Rotko Mākslas centra speciālistiem ar pašvaldības un kinofestivāla sponsoru finansiālo atbalstu. Kā pastāstīja projekta vadītājs Žans Zinkevičs, šogad ir ievērojami paplašinājusies kinoforuma ietvaros notiekošā konkursa dalībnieku ģeogrāfija. Līdz ar Baltijas valstu pārstāvjiem savus darbus iesūtīja arī režisori no Francijas un Lielbritānijas. No astoņām piedāvātajām filmām 3 ir no Latvijas un 2 no  Krievijas. Kā zināms, lakonisms ir talanta brālis. Nodemonstrēt to dažu minūšu laikā nav viegls uzdevums, vēl grūtāk ir saskatīt un novērtēt dotības. Žūrijas locekļi jau konkursa darbu noskatīšanās laikā prognozēja, ka gaidāmas debates.

Pazīstamais aktieris, režisors un scenārists Raimunds Baņonis Daugavpilī nav pirmo reizi, taču kinofestivāla žūrijas darbā piedalās pirmoreiz. Viņš atzina, ka pieņēma uzaicinājumu, jo vēlējās palīdzēt organizatoriem.

Rihards Pīks ir pazīstams kinooperators, režisors,  sabiedriskais darbinieks. Pagājušajā gadā viņš bija žūrijas sastāvā, bet šogad vadīja tās darbu. Viņš  norādīja uz filmu augsto tehnisko līmeni, kā arī paradoksālo autoru domāšanu. Neprofesionālā kino priekšrocības slēpjas izpausmes brīvībā.

Pagājušajā gadā par konkursa uzvarētāju kļuva Reinis Spaile (Latvija), bet šogad par labāko tika atzīta Benksi Baša (Lielbritānija) animācijas filma. Otro vietu ieguva Astra Zoldnere (Latvija) un trešo – Anastasija Šahvatova (Krievija). Visi konkursanti saņēma apbalvojumus, bet uzvarētājs un godalgoto vietu ieguvēji – kausus un naudas prēmijas. Festivāls noslēgsies 1. jūnijā ar animācijas kino demonstrēšanu Skulptūru parkā Rīgas ielā. Sākums plkst. 22:00.

 

 

 




Atpakaļ