Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-05-2015

Tituls „Goda daugavpilietis” tika piešķirts pēc nopelniem (VIDEO)


28. maijā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti skatīja lēmumprojektu par apbalvojuma „Goda daugavpilietis” piešķiršanu. Apbalvojums tiek piešķirts reizi piecos gados pilsētas jubilejas svinību laikā. Šogad Daugavpils svin savu 740.dzimšanas dienu. Pieteikumus pieņēma  no 23. marta līdz 21. aprīlim. Šajā laika periodā pilsētnieki – fiziskas un juridiskas personas – iesniedza 25 pieteikumus, kuros tika nosaukti 22 pretendentu vārdi. Kandidātu vidū arī Latgales zoodārza vadītājs Mihails Pupiņš.  Daugavpils Universitāte viņu izvirzīja kā izcilu zinātnieku ar pasaulē zināmu vārdu, daudzu zinātnisko publikāciju un dažādu projektu autoru, lielisku organizatoru, brīnišķīgu pedagogu un nepārspējamu stāstnieku.

Liela sabiedrības pārstāvju grupa apbalvojumam izvirzīja Latvijas Poļu savienības un Daugavpils Poļu biedrības „Promeņ” priekšsēdētāju Rišardu Stankeviču, kurš biedrībā aktīvi darbojas jau vairāk nekā 25 gadus. Poļu nama renovācija, vēstures un kultūras pieminekļu atjaunošana, starptautisku sakaru dibināšana un attīstīšana ir tikai daži no viņa nopelniem.

Profesionālās izglītības kompetences centra „Daugavpils tehnikums” kolektīvs kā savu kandidātu nosauca Valēriju Jegorovu. Direktora vietnieka pedagoģiskais stāžs ir vairāk kā 45 gadi. Viņa audzēkņu vidū ir starptautisku olimpiāžu un profesionālo prasmju konkursu uzvarētāji un balvu ieguvēji.

Izskatot pieteikumus, Apbalvojuma piešķiršanas padomes locekļi ņēma vērā pretendentu pilsonisko aktivitāti, nopelnus profesionālajā darbībā un pilsētas vārda popularizēšanā, ilgadējo darbu Daugavpils labā. Rezultātā bez jau nosauktajiem, apbalvojumam tika izvirzīti arī Krievu liceja ilggadējais direktors Jevgeņijs Timošenko, vēstures doktore, Daugavpils Latviešu biedrības priekšsēdētāja Genovefa Barkovska un Aleksejs Vidavskis. Viņš daudzus gadus vadīja pilsētas pašvaldību, bija Latvijas Saeimas 8. un 9. sasaukuma deputāts. Par ilggadēju, godprātīgu un profesionālu darbu balvu „Mūža ieguldījums” saņems Vilhelms Stepanovs, pilsētas sporta dzīves organizators. Iesniegto lēmumprojektu deputāti apstiprināja.

Apbalvošanas ceremonija notiks 5. jūnijā, Daugavpils jubilejas svinību laikā.

 

 

 




Atpakaļ