Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-05-2015

Slāvu kultūras dienas Daugavpilī (VIDEO)


Slāvu kultūras dienas, kas tradicionāli norisinās Daugavpilī, vienmēr ir piesātinātas ar krāšņiem un atmiņā paliekošiem notikumiem. Tās izceļas ar  pasākumu, skatītāju un dalībnieku lielo skaitu. Šogad svinīgā atklāšana notika 24. maijā Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrālē.  Pirmdien, 25. maijā daugavpiliešus un pilsētas viesus uzņēma Krievu kultūras centrs. Atvērto durvju dienā jebkurš interesents varēja apskatīt unikālus tautas amatniecības un mūsdienu lietišķās mākslas paraugus, kā arī ekspozīcijas, kas veltītas pilsētas vēsturei. Viesu vidū bija arī ciemiņi no Baltkrievijas. Spriežot pēc atsauksmēm, redzētais atstāja uz viņiem neizdzēšamu iespaidu.

Tajā pašā dienā atklātā koncertlaukumā Krievu nama pagalmā tika rīkots koncerts „Divas māsas – Baltkrievija un Krievija”, kurā piedalījās krievu un baltkrievu kultūras centru radošie kolektīvi, kā arī kolektīvi no Baltkrievijas Republikas Oršas un Mioru pilsētām. Atnākušos sveica pilsētas vadības un Krievijas un Baltkrievijas diplomātisko pārstāvniecību  pārstāvji. Publika izbaudīja pašdarbības kolektīvu uzstāšanos, bet viesiem bija iespēja paplašināt savas zināšanas par mūsu pilsētu. Prezentācijas laikā Daugavpils pilsētas Attīstības departamenta pārstāve pastāstīja par pilsētas savdabīgumu, par valodu, kultūru un reliģiju dažādību.

Svētki turpinājās 26. maijā Kultūras pilī ar koncertu „Dāvana dzimtajai pilsētai”, kas bija veltīts Slāvu kultūras dienu atklāšanai. Izņemot viesus no Baltkrievijas, tajā piedalījās arī visu pilsētas nacionālo kultūras biedrību kolektīvi. Kā norādīja Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, cilvēku un kultūru kopība ir tā vērtība, kuru mums ir vienmēr augstu jāvērtē.

4. jūnijā Krievu nams aicina uz A.Puškina vārdā nosauktā krievu grāmatu salona atklāšanu, bet par svētku kulmināciju kļūs starptautiskais garīgās mūzikas festivāls, kas veltīts Daugavpils 740. gadadienai un Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles 110. gadadienai. Festivāls norisināsies 5. jūnijā stadionā pie katedrāles (Varšavas ielā), sākums plkst. 12.00.

 

 

 




Atpakaļ