Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-05-2015

Noslēdzas sagatavošanās darbi galvenjiem Daugavpils svētkiem (VIDEO)


Daugavpilī tiek veikti pēdējie sagatavošanās darbi Pilsētas svētkiem. Šogad tie būs īpaši: pilsēta svin  740. dzimšanas dienu. Tāpēc nav pārsteigums, ka organizatori izjūt lielu atbildību, rīkojot svētkus, kas sāksies pirmdien, 1. jūnijā, un turpināsies līdz nedēļas beigām. Pie mums ieradīsies viesi no Latvijas un ārvalstīm – radošo kolektīvu dalībnieki un sadraudzības pilsētu delegācijas. Svētku dienās mūs sagaida daudz dažādu pārsteigumu gan svētku programmā, gan arī pilsētas noformējumā. To rotās ziedu kompozīcijas, karogi un baloni, gan lieli, gan mazi.

Ja būs labvēlīgi laika apstākļi, gaisa balona atrakcija tiks organizēta pimdienas, otrdienas, trešdienas un ceturtdienas vakarā. Pilsētu rotās arī svētku plakāti, baneri un afišas. Līdz pilsētas svētkiem tiks pabeigti arī darbi Sv.Pētera  baznīcas skvērā. Šeit tiks uzstādīts mākslas objekts ar Daugavpils jubilejas gadu skaitu – 740. Galvenie celtniecības darbi pilsētas ielās jau ir pabeigti, dažās vietās ir atlicis ieklāt bruģi un labiekārtot zaļo zonu. Vietējo iedzīvotāju ērtībām 18.novembra ielā tiks ierīkotas trepes. Autotransporta vadītajiem ir jabūt gataviem tam, ka svētku dienās būs ierobežota vai uz laiku pilnīgi slēgta transporta kustība. It īpaši pilsētas centrā, kur notiks masu pasākumi: gadatirgus, koncerti, aviošovs un svētku salūts.

Svētku dienās kursēs papildus pilsētas sabiedriskā transporta reisi, bet 6. un 7. jūnijā pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumi būs pieejami bez maksas. Bez šaubām, pilsētniekiem un Daugavpils viesiem patiks izbrauciens ar tramvaju, kas rotāts ar svētku simboliku. Detalizēta svētku programma ar informāciju par pasākumu norises vietu un laiku ir pieejama pilsētas Domes mājas lapā.

 

 

 




Atpakaļ