Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-05-2015

Pludmales ir gatavas uzņemt atpūtniekus (VIDEO)


Latvijā oficiālā peldsezona sākās 15. maijā, bet laika apstākļi pagaidām nav atbilstoši ūdens procedūrām un saules vannām. Neskatoties uz to, pilsētas pludmales ir savestas atbilstošā kārtībā un ir gatavas uzņemt atpūtas cienītājus. Ūdens kvalitāte atbilst normām. Kā zināms, Daugavpilī ir trīs oficiālās pludmales: Šūņu, Lielā Stropu ezera un pludmale „Stropu vilnis”. Pludmaļu gatavību novērtēja pilsētas Domes izpilddirektore Inga Goldberga un Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti.

Atliek vien aicināt atpūtniekus nebojāt noskaņojumu nedz sev, nedz citiem: pienācīgi uzvesties, sargāt dabu un pilsētas īpašumu. Mums ir ne mazums pilsētnieku, kuri stingri ievēro uzvedības noteikumus atpūtas vietās, uzskata par savu pienākumu tās nepiesārņot un palīdzēt pašvaldībai uzturēt kārtību. Viņu vidū ir Šostakovsku ģimene, kas nomā Šūņu ezeru. Kā pastāstīja Česlavs, viņam bieži nākas attīrīt no atkritumiem pašvaldībai piederošo ezera krasta zonu. Viņš apgalvo, ka mīlestību pret dzimto pilsētu ir jāstiprina ar darbiem. Goldbergas kundze atzīmēja, ka šādu cilvēku ir krietni vairāk nekā negodprātīgo un viņu piemērs mudina pilsētas vadību strādāt ar divkāršu sparu.

Jau ir izstrādāti tehniskie noteikumi par Šūņu ezera pludmales rekonstrukciju. Krasts tiks attīrīts no dūņām, niedrēm un krūmiem, tiks izveidotas aktīvās un pasīvās atpūtas zonas. Darbus ir plānots uzsākt šī gada rudenī. Ir ieplānota arī teritoriju labiekārtošana pie citām pilsētas ūdenstilpēm. 1. jūnijā Lielā Stropu ezera un „Stropu vilnis” pludmalēs notiks Zilā karoga  pacelšanas ceremonija.

 

 

 




Atpakaļ