Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-05-2015

Atklāja Latvijas Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta jubilejai veltīto izstādi (VIDEO)


Visā Latvijā notiek pasākumi, kuri veltīti Latvijas VUGD 150 gadu jubilejai. Svinot šo gadadienu Daugavpilī,  Novadpētniecības un mākslas muzejā atklāja izstādi „Pilsētas ugunssardze”.  Izstāde tapusi sadarbībā ar Valsts Ugunsdzēsības muzeju un  Latgales reģiona brigādi. Izstādē apskatei ir piedāvāti vairāk nekā 150 eksponāti, kas atspoguļo Latvijas ugunsdzēsēju darbību laika posmā no 19.gadsimta 2.puses līdz pat mūsdienām. Unikālo eksponātu vidū ir mūsu pilsētas vēsturei vērtīga Dinaburgas brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības biedru reģistrācijas grāmata.

Pirms Otrā pasaules kara Latvijā bija vairāk nekā 200 ugunsdzēsēju komandas. Mainoties laikiem, nemainīgs ir palicis komandas gars un patiesa degsme palīdzēt citiem, riskējot ar to, kas pašam visdārgākais. Tās ir vērtības, kas raksturīgas ugunsdzēsējiem visos laikos. Izstādē ir apskatāma arī  viena no mūsdienu ugunsdzēsības vērtīgākajām liecībām – 2014.gada februārī dibinātā medaļa „Par drosmi”, ar ko pirmie tika apbalvoti Latgales reģiona brigādes ugunsdzēsēji.

Svinīgais pasākums, kas veltīts Latvijas ugunsdzēsības 150 gadu jubilejai notiks Daugavpilī 14. maijā, Vienības laukumā, bet 17. un. 18. maijā visi laipni aicināti pie ugunsdzēsējiem  uz Atvērto durvju dienu. 

 

 

 




Atpakaļ