Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-05-2015

Sākoties sezonai, Daugavpilī ir atsākti ceļu remontdarbi (VIDEO)


Līdz ar labvēlīgu laika apstākļu iestāšanos pilsētā ir atklāta kārtējā ceļu remontdarbu sezona. 11. maijā Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis pārbaudīja paveikto un plānoto darbu stāvokli.

Maija sākumā konkursā uzvarējusī specializētā firma „Rīgas Tilti” turpināja Vienības tilta remontu. Eiropas projekta ietvaros bija veikti piebraucamo ceļu rekonstrukcijas darbi, tāpēc, lai nodrošinātu lielāku satiksmes drošību, pašvaldība nolēma par saviem līdzekļiem veikt arī gājēju celiņu un barjeru remontu.

Visi darbi ir jāpabeidz jūnijā, bet tie turpināsies Eiropas projekta ietvaros. Runa ir par braucamās daļas  un tilta balsta sienas remontu, papildus joslas izbūvi pirms apļa Cietokšņa ielā, ka arī trotuāra ierīkošanu Daugavas ielā līdz stadionam „Daugava”. Šobrīd tiek saskaņots tehniskais projekts.  Noslēguma stadijā ir arī ceļa rekonstrukcija Odu un Cēsu ielās. Ja atļaus laika apstākļi, tad tuvākajā laikā tiks uzklāts virsējais asfalta slānis.

Pēc vienošanās ar Satiksmes ministriju līdzekļi, kas tika ieekonomēti, veicot iepirkuma procedūras, ir novirzīti tranzīta ceļa A-13 rekonstrukcijai. Tiks izremontēts ceļa posms 18.novembra ielā no Mēness ielas līdz pilsētas robežai (Vecstropu rajons).

Sākot ar 18.maiju šeit tiks uzsākta asfalta ieklāšana. Pašvaldība atvainojas par sagādātajām neērtībām, taču, par laimi, tās nenāksies ciest ilgi: darbi tiks pabeigti līdz pilsētas svētkiem. Vienlaicīgi tiek novērsti trūkumi, kas radušies tranzīta ielas ekspluatācijas laikā: dažos posmos ar papildus zemes slāni  nostiprinās zaļo zonu, lai izvairītos no ūdens uzkrāšanās, tiks ierīkota lietus ūdeņu kanalizācija. Nogāzes gar tramvaju sliedēm  izklās ar akmeņiem, kas palikuši pēc remontdarbu veikšanas citās pilsētas ielās.  Par pilsētas Domes līdzekļiem ir plānots izremontēt trotuāru 18.novembra ielā no Vienības līdz Alejas ielai. Visus darbus nosauktajos objektos ir plānots pabeigt šogad. Plāni tuvākajai nākotnei tika aspriesti izbraukuma sēdes laikā.

 

 

 




Atpakaļ