Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

11-05-2015

PAS "Daugavpils siltumtīkli" apliecinājusi spēju nodrošināt lietotājus ar siltumenerģiju, darbinot tikai TEC 1 un TEC 2


Pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" īstenoto pasākumu rezultātā uzņēmums praksē ir apliecinājis spēju starpapkures sezonā nodrošināt lietotājus visā pilsētā ar siltumenerģiju, darbinot tikai divas termoelektrocentrāles - TEC 1 un TEC 2, informē PAS "Daugavpils siltumtīkli" valdes loceklis Andrejs Kuzņecovs.

Atteikšanās no TEC 3 ekspluatācijas vasaras mēnešos, ļaus uzņēmumam efektīvāk izmantot savā rīcībā esošās tehnoloģiskās iekārtas TEC 1 un TEC 2, tai skaitā turbīnu un jaunos katlus.

Pēc tam, kad PAS "Daugavpils siltumtīkli" apliecināja savu spēju nodrošināt lietotājus visā pilsētā ar siltumenerģiju, darbinot tikai divas termoelektrocentrāles, lai starpapkures sezonā netiktu apturēta TEC 3 darbība, no tajā strādājošā privātā uzņēmēja ir ienācis piedāvājums par atlaides palielināšanu siltumenerģijai, ko PAS "Daugavpils siltumtīkli" iepērk no minētā uzņēmēja.

Lai arī pārrunas ar minēto uzņēmēju par atlaides procentu likmes palielināšanu pašvaldība veica jau sen, reālu rezultātu tās ir devušas tikai tagad. Jāatzīmē, ka TEC 1 un TEC 2 strādājošo privātstruktūru atlaides, ko tās piedāvā PAS "Daugavpils siltumtīkli" par iepērkamo siltumenerģiju, līdz šim ir bijušas krietni lielākas nekā TEC 3.

Patlaban PAS "Daugavpils siltumtīkli" speciālisti veic nepieciešamos aprēķinus un lemj par izteiktā iedāvājuma izdevīgumu.

PAS "Daugavpils siltumtīkli" administrācija




Atpakaļ