Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-05-2015

Daugavpili apmeklēja Ventspils pedagogu delegācija (VIDEO)


5. un 6. maijā Daugavpils pieredzi iepazina  Ventspils skolu direktoru un vietnieku delegācija. Kurzemes pedagogi uzskata, ka mācīties vajag ne tikai pie ārzemju kolēģiem, jo Latvijā ir talantīgi skolotāji,  labas mācību iestādes un interesanta pieredze. Daugavpils – nav izņēmums.
Izglītības pārvalde sagatavoja Ventspils kolēģiem plašu kultūras programmu, taču galvenā brauciena sastāvdaļa bija Daugavpils valsts ģimnāzijas un Krievu liceja apmeklēšana.
Jautājumu loks bija diezgan plašs: no skolas mārketinga un menedžmenta līdz zinātniski pētnieciskā darba organizēšanai. Krievu licejā kolēģi runāja par darbu ar talantīgiem bērniem, valsts valodas apmācības metodikām.
6. maijā Ventspils pedagogi tikās ar Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētaja 1. vietnieku Jāni Dukšinski. Viesiem stāstīja par pilsētu, tās daudzveidību, izglītības nozares prioritātēm. Runājot par iespaidiem, Ventspils pedagogi atzīmēja Daugavpils iedzīvotāju laipnumu un arhitektūras bagātību.
Un vēl viens   svarīgs moments. Brauciens uz Daugavpili salauza stereotipu par drūmu pilsētu Latvijas austrumos.  Acīmredzot,  tas ir vēl vien pluss pilsētas pozitīva tēla veidošanā.

 

 

 




Atpakaļ