Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

05-05-2015

Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 25. gadadienu daugavpilieši atzīmēja Vienības laukumā (VIDEO)


Ir pagājuši 25 gadi kopš 1990. gada 4.maija, kad Latvijas Padomju Sociālistiskās Republikas Augstākā padome pieņēma deklarāciju „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. Deklarācijas pieņemšana bija nozīmīgs pavērsiens Latvijas valstiskuma attīstībā. Lai arī pilnīga neatkarība tika iegūta tikai 1991. gadā, ar 4. maija deklarāciju tika nosprausts kurss uz mērķtiecīgu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanu. Kopā ar visu Latviju šo datumu atzīmēja arī Daugavpilī.
Vienības laukumā notika Daugavpils skolu koru un deju kolektīvu koncerts „Manā sirdī”.  Gatavojoties XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, Daugavpils skolu kori, vokālie ansambļi, folkloras kopas un dejotāji aicināja iepazīties ar dziesmu svētku repertuāru.
Sveicot svētkos, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis  aicināja visus pilsētniekus darīt labos darbus, jo valsts uzplaukums atkarīgs no katra iedzīvotāja pūlēm.
Svētki Vienības laukumā noslēdzās ar koncertu „Baltā dziesma Latvijai”. Uzstājās soliste Irēna Ancāne un Profesionālais pūšamo instrumentu orķestris „Daugava”.

 

 

 




Atpakaļ