Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Afiša

Notikumi

30-03-2017

Daugavpils teātrī atklāta aktieru foto galerija

  • Vieta: Daugavpils teātris, Rīgas iela 22a
  • Laiks: 10:00

Vai atceraties Daugavpils teātra pirmā stāva foajē rotājumu – aktieru foto siluetus pilnā augumā? Kopš 30. marta vakara Daugavpils teātra foajē rotā jauna Daugavpils teātra aktieru fotogrāfiju galerija, kurā apzināti aktieri tika atklāti jaunā un viņiem neierastā ampluā.

Aktieru stilu veidoja Gatis Timofejevs, bet fotografēja  Džeina Saulīte. Darbam pie šīs galerijas Gati iedvesmoja Daugavpils teātra kostīmi, kuros viņš saskata īstus mākslas darbus. Savukārt Džeinai Saulītei, kurai ir milzīga pieredze darbā ar aktieriem, šādas galerijas izveidošana bija viens no ilgi lolotajiem sapņiem. „Vienā brīdī viss saslēdzās, un mēs sākām darbu,” galerijas izveidi abi uzskatu par liktenīgu.

Galerija tapusi pateicoties mecenāta Aleksandra Vasiļjeva atbalstam, kurš jau sen vēlējies atbalstīt Daugavpils teātri, un šī galerija kļuva par viņa dāvanu teātrim Starptautiskajā Teātra dienā. Galerijas atklāšanas vakarā viņš savā uzrunā iedvesmoja klātesošos ar sekojošiem vārdiem: „Mums jātiecas uz to, lai Daugavpils kļūtu par teātra pilsētu!”

Ieraugot sava darba augļus radošā komanda neslēpa savu prieku: „Uz skatuves mēs redzam aktierus, bet šajās bildēs viņi ir leģendas!” Un izsaka savu pateicību visiem, kuri piedalījās šīs galerijas tapšanā.

Aidā uz teātri! Tur ir ko redzēt! 


Atpakaļ pie notikumu saraksta