Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

12-10-2015

LMSA Daugavpils nodaļas labie darbi – veltījums Daugavpils 740


2015.gada 8.oktobrī – saules pielietajā, bet vēsajā dienā – daudzi Latvijas Multiplās sklerozes asociācijas (LMSA) Daugavpils nodaļas biedri bija gatavi lidot un virpuļot kā koku dzeltensarkanās lapiņas – tik priecīgi un pacilāti viņi jutās! Tas viss tāpēc, ka izdevās piepildīt iecerēto sapni un tajā pašā laikā atrasties labestības, sirsnības un pateicības aurā.

Mēs īstenojām savu uzrakstīto projektu “Labie darbi”, kas veltīts  Daugavpils 740 un LMSA 20 gadu jubilejas pasākumiem. Projekta ideja –organizēt leļļu teātra izrādi pirmsskolniekiem.

Pirmo sagatavoto leļļu izrādi pēc V.Sutejeva pasakas „Ābols” motīviem parādījām mūsu mazajiem draugiem – Daugavpils pilsētas 27.pirmsskolas izglītības iestādes bērniem. Mums ļoti gribējās zināt, vai tas izdosies, vai pratīsim bērnus ieinteresēt. Projekta ietvaros tika iegādātas dažādas roku lelles, sadarbībā ar iestādes darbiniekiem izgatavots teātra aizslietnis, sagatavotas dekorācijas u.c. Viss izdevās uz URRĀĀ!!!

Bērnudārza bērni jau zina mūsu vārdus, jo tik daudzas reizes esam kopā darbojušies – labiekārtojām bērnudārza teritoriju, piedaloties „Puķu stādīšanas akcijā”, Eiropas sporta nedēļā kopā vingrojām, gadskārtu svētkos mūsu mazie draudziņi mūs vienmēr priecē ar savām jaukajām dejām un skanīgajām dziesmām.

Bērni – tā ir mūsu jaunā paaudze, tāpēc mūsdienu nemiera pilnajā dzīvē gribas viņus redzēt tikumiski audzinātus un palīdzēt, lai viņiem būtu vieglāk integrēties sabiedrībā un sabiedriskās dzīves norisēs. Darbojoties kopā ar mums, bērni cenšas mums palīdzēt, ar saviem smaidiņiem un ar sirsnīgām sarunām dod mums spēku, izturību. Šie mazie ķipariņi redz un saprot, ka cilvēki ar īpašām vajadzībām ir tādi paši kā pārējie, tikai viņiem ir nedaudz jāpalīdz, jāuzmundrina,  jāpasmaida.

Liels paldies Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko organizāciju fondam par sniegto atbalstu! Paldies, ka noticējāt mūsu sapņa īstenošanai – leļļu teātra izrādes izveidei!

            Mēs – LMSA Daugavpils nodaļas biedri – mīļi pateicamies 27.pirmsskolas izglītības iestādes pedagoģiskajam kolektīvam par tolerances audzināšanu.

Lai mums viss ieplānotais izdodas un veicas!!!

 

 

LMSA Daugavpils nodaļas biedru vārdā

vadītāja Monika Jukša




Atpakaļ