Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Izglītība un zinātne » | Izglītības ziņas

Izglītības ziņas

25-05-2015

Esam izveidojuši Daugavpils sasniegumu galeriju „Darbs. Cilvēks. Sasniegumi.” Kā tas notika?


Martā, aprīlī un maijā mēs: Mareka Jonāne, (8.a kl.), Elīna Kravčuka, Sņežana Skudra (8.b kl.), Līga Ostapko, Anna Ruskule, Madara Stašāne, Viesturs Stašāns, Patrīcija Zemniece (7a.kl.) un skolotāji konsultanti: Inga Sokolova, Lilita Razminoviča, Rita Ostapko, piedalījāmies pilsētas radošo darbu konkursā „Daugavpils sasniegumu galerija”. Konkurss notika divās kārtās; pirmā konkursa kārta - Daugavpils sasniegumu galerijas prezentēšana - notika skolā (pilsētā ieguvām vislielāko punktu skaitu), tāpēc 7.maijā tikām uzaicināti uz otro kārtu – interaktīvi izzinošu spēli-konkursu Daugavpils Cietoksnī. Kopvērtējumā ieguvām pilsētā 3.vietu.

Izmantojot „Prāta vētras ” metodi, tika apzinātas pilsētas ievērojamās personības dažādās jomās. Sameklēta informācija par viņu dzīvesgājumu, sasniegumiem. Tad sazinoties vienojāmies par tikšanos, kuras laikā tika izveidots plaukstas nospiedums ģipsī. Mēs gribējām arī uzzināt viņu veiksmes formulu, kas ir sasniegumu, panākumu gūšanas pamatā, tāpēc lūdzām šiem cilvēkiem uzrakstīt savas domas- vēlējumu. Nereti izvērsās interesanta saruna. Iegūtais materiāls apkopots, noformēts un izveidots ilgtspējīgs noformējums skolas ziemas dārzā vai zaļajā klasē. Skolas viesu dienas laikā 7.maijā, aicinājām ciemos visas ieinteresētās personas uz kopīgu pasākumu- galerijas atklāšanu ziemas dārzā. Paldies visām iesaistītajām personām par ieguldīto darbu, ciemiņiem par atbalstu un atsaucību mūsu iecerei.

            Galerijā apskatāmas tādas pilsētas personības kā A. Krumpļevskis (medicīna), A. Samburs (tautsaimniecība un ražošana), H. Soms (vēsture), M.Pupiņš (zinātne un daba), A.Barševskis (izglītība un zinātne), I. Folkmanis (māksla) I.Bagele (kultūra), R.Priede (tūrisms), A. Miškovska (sports), D.Stašāne (mūzika). Tie ir cilvēki, kuri ar savu entuziasmu, neatlaidīgu darbu guvuši panākumus dažādās jomās. Tās ir personības, kuras ir materiālās un nemateriālās kultūras nesēji.            

Daugavpils sasniegumu galerija „Darbs. Cilvēks. Sasniegumi.” īpaša, jo sniedz informāciju par dažādu laiku izcilām pilsētas personībām, kas devušas lielu materiālo un nemateriālo ieguldījumu pilsētas izaugsmē. Galerijas izveidošanā piedalījās arī paši ievērojamie cilvēki.

Skolas ziemas dārza logos izveidots noformējums, kur no vienas puses varam izzināt informāciju par personību un apskatīt slavenības plaukstas nospiedums, bet no pagalma puses izlasīt informāciju par personību un iepazīties ar sasniegumu atslēgu kā novēlējumu, lai tas kalpo kā dzīves aicinājums personīgai izaugsmei.

Izveidotajai galerijai vairākas funkcijas, tai ir gan estētiska, gan izglītojoša, gan audzinoša nozīme. Tā rosina ikvienu skolēnu –daugavpilieti lepoties par savu novadnieku sasniegumiem un censties pašiem dzīvē sasniegt pēc iespējas labākus panākumus.

Informāciju sagatavoja visu iesaistīto personu vārdā skolotāja Rita Ostapko




Atpakaļ