Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

31-01-2012

Airētāji ar panākumiem startēja sacensībās Igaunijā un Jūrmalā


Divas nedēļas nogales pēc kārtas Daugavpils airētāji slīpēja savu meistarību sacensībās uz airēšanas trenažieriem CONCEPT2 Igaunijā un Jūrmalā. Neizpalika arī panākumi.

 

Lai arī ziemas periodā tikt pie ūdens airētājiem nav iespējams, tas netraucē sportistiem piedalīties sacensībās un trenēties. Lielisks aizvietotājs atklātajām ūdenskrātuvēm ir akadēmiskās airēšanas trenažieris CONCEPT2. Tas pilnībā imitē visas airētāju darbības laivā. Airēšanas laikā sportistam darbojas gan kāju, gan roku, gan muguras muskuļi. Šādas sacensības ir arī aizraujošas skatītājiem, jo visi trenažieri ir saslēgti pie monitoriem, kur var redzēt visus notikumus sacensībās. Uz šādiem trenažieriem norisinās arī Eiropas un pasaules čempionāti kā pieaugušo, tā junioru ieskaitē.

 

Mūsu airētāji no klubiem „ELPA” un „LATC” sacensībās piedalās visa gada garumā. 21. janvārī Igaunijas pilsētā Tallinā norisinājās prestižākās sacensības Baltijā, uz kurām ieradās sportisti no Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Baltkrievijas, Ukrainas un Latvijas. Starp viņiem bija arī olimpisko spēļu, pasaules un Eiropas čempionātu laureāti.

 

Daugavpils kluba „ELPA” pārstāvji lieliski nostartēja adaptīvajā grupā. Smagā cīņā par sacensību uzvarētāju kļuva Andrejs Kirins, apsteidzot igauņu konkurentu. Aleksejs Korsaks ieņēma trešo vietu.

 

A grupas junioru ieskaitē starp teju 60 dalībniekiem 22. vietu ieņēma Vjačeslavs Gorins (LATC), savukārt Vladimirs Pupeļs meistaru grupā ieņēma desmito vietu. Starp dāmām (meiteņu svars nedrīkstēja būt lielāks par 61,5 kilogramiem) Ludmila Ivanova izcīnīja trešo vietu.

 

Pēc sacensībām Igaunijā mūsu sportisti sacentās Latvijas ziemas čempionātā Jūrmalā. Atkal vislabāk mūsu pārstāvji sevi pierādīja adaptīvajā grupā, tiekot pie dubultuzvaras. Andrejs Kirins bija pirmais, bet Aleksejs Korsaks otrais.

 

Veiksmīgi C grupas junioros nostartēja Norberts Duļbinskis, kurš saviem konkurentiem neatstāja nekādas izredzes uz panākumu, izcīnot pirmo vietu!

 

Viens no svarīgākajiem startiem mūsu sportistiem būs Eiropas atklātais čempionāts, kurā daugavpilieši startēs piecās dažādās kategorijās, tajā skaitā adaptīvajā grupā.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ