Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

21-05-2015

DINA – ART pilsētas jubilejai


DINA – ART ir Daugavpilī dzīvojošu radošu cilvēku apvienība. To vada padome, kuras priekšsēdētājs ir dzejnieks un novadpētnieks Jevģenijs Golubevs. Asociācijā ir apvienojušies dzejnieki, rakstnieki, mākslinieki, fotogrāfi.

15.maijā šoreiz bērnu bibliotēkā „Zīlīte” notika kārtēja biedrības DINA ART biedru tikšanās ar pirmsskolas audzēkņiem. Bija atnākuši bērnu dzejnieki Lidija Vasaraudze, Jevgeņijs Golubevs, Stepanīda Miloševiča, Staņislavs Volodjko un pasaku autore Regīna Usačova. Šie radošās biedrības DINA ART biedri ir bieži viesi gan bibliotēkās, gan skolās, gan pirmsskolas izglītības iestādēs.

Pilsētas jubilejai DINA – ART dalībnieki sagatavoja un izdeva  dažādas grāmatas: Do-mi-sol, „Mur un miau”,  „Sudrabots rudens” un citas.

Otrdien, 26. maijā plkst. 11.00 Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” notiks Daugavpils dzejnieku Jevgeņija Golubeva un Lidijas Vasaraudzes dzejoļu krājuma “Mur un Miau/Мур и Мяу” atvēršanas svētki.

Dzejoļu krājumā “Mur un Miau/Мур и Мяу” apkopoti dzejnieka Jevgeņija Golubeva dzejoļi bērniem par kaķiem, kas daudziem mazajiem lasītājiem ir mīļi draugi un rotaļu biedri. Latviešu valodā Jevgeņija Golubeva dzejoļus ir atdzejojusi Lidija Vasaraudze. Grāmatu papildina Stepanīdas Miloševičas krāsainās un saistošās ilustrācijas. Dzejoļu krājums “Mur un Miau/Мур и Мяу” ir tapis ar Daugavpils pilsētas domes finansiālu atbalstu.

Kā norāda Jevgeņijs Golubevs, rakstīt par kaķiem ir viegli un ļoti interesanti, jo šiem burvīgajiem dzīvniekiem ir tik dažādas sejas. Kaķi var būt noslēpumaini un maigi, nebēdnīgi un nedroši, apņēmīgi un bikli, draiskulīgi un laiski. Par kaķiem ir rakstīts daudz, un autori visā pasaulē neapšaubāmi turpinās to darīt arī turpmāk. Krājums “Mur un Miau/Мур и Мяу” ir Daugavpils bērnu grāmatu autoru mēģinājums atklāt kaķu burvību jaunajai paaudzei, audzinot bērnos mīlestību pret dzīvniekiem, atbildību par tiem, ko esam pieradinājuši, un saudzīgu attieksmi pret dzīvo dabu.




Atpakaļ