Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-09-2015

Biedrība „ERFOLG” dāvina pilsētai „Dienu bez auto”!


Eiropas veselības nedēļas ietvaros biedrība „ERFOLG” 2015. gada 22. septembrī plkst. 14.00 rīko pasākumu „Diena bez auto” alternatīvo transportlīdzekļu maratonu: no Daugavpils Vienības laukuma uz  Daugavpils Marko Rotko mākslas centra  pagalmu.

Pasākuma „Diena bez auto” programmā no plkst. 13.50 līdz 15.00 ir ietvertas šādas aktivitātes: dalībnieku reģistrēšanās braucienam Vienības laukumā, viktorīna, kuras laikā dalībnieki uzzinās svaigāko informāciju par drošu braukšanu kopā ar policijas tēliem Runci Rūdi un Bruno Bebru, dalībnieku kopīga došanās izbraucienā pa maršrutu Vienības laukums -  Daugavpils Cietoksnis. Dalībnieki finišēs pie Marko Rotko mākslas centra, kur tiks rīkotas stafetes un atjautības uzdevumi, veiklāko braucēju apbalvošana, velosipēdu izstāde, kuras eksponāti tiks apbalvoti dažādās nominācijās - radošākais, drošākais, mūsdienīgākais  divritenis. Pasākums „Diena bez auto” noslēgsies ar velo zibakciju!

Biedrība „ERFOLG” uz pasākumu aicina visus pilsētas iedzīvotājus, pašvaldības iestādes un nevalstiskās organizācijas, kā arī skolas un jauniešu centrus. Pasākuma aktivitātes paredzētas visu vecumu auditoriju. Maratonā var piedalīties visa veida alternatīvie transportlīdzekļi, tādi kā – velosipēds, tandēmritenis neredzīgajiem, skrejritenis, skrituļslidas, skeitbords, bērnu ratiņi, utt.

Tradīcija rīkot „Dienu bez auto” aizsakās 1997. gadā Lielbritānijā, gadu vēlāk arī Francijā. Šobrīd, 21.gadsimtā, „Dienu bez auto” rīko 35 pasaules valstīs, kurās piedalās vairāk nekā tūkstotis pilsētu. Šogad arī Daugavpils pilsēta atbalstīs „Dienu bez auto”, tādējādi popularizējot veselīgu dzīvesveidu un zaļo domāšanu!

Biedrības „ERFOLG” darbības spektrs ir ļoti plašs. Katrai paaudzei tiek rīkoti atbilstoši pasākumi un aktivitātes. Organizācijas darbības jomas ir pilsoniskās sabiedrības attīstība, sociālās aktivitātes, sociālie klubi, izglītība, pētniecība, labdarība, starptautiskās aktivitātes, nodarbinātība un apmācība, kultūra un māksla, etnisko minoritāšu un mazākumtautību integrācija. Par tradīciju ir kļuvuši dažādu projektu, pasākumu, un tematisko vakaru organizēšana ne tikai biedrības biedriem, bet arī pārējiem Daugavpils pilsētas un Latgales reģiona iedzīvotājiem. 




Atpakaļ