Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-09-2015

Latgales Centrālajā bibliotēkā tika prezentētas vietējo autoru grāmatas (VIDEO)


Dzejas dienu ietvaros, 8. septembrī Latgales Centrālajā bibliotēkā tika rīkots pasākums, kura laikā pilsētas literāti un nacionālo kultūras biedrību pārstāvji iepazīstināja ar viņu izdotajām grāmatām. Izdevējdarbība ir darbietilpīga, tā prasa radošu pieeju un lielus naudas līdzekļus. Un, ja radošums daugavpiliešiem ir augstā līmenī, tad finansiālais jautājums bieži rada grūtības. Šo situāciju palīdzēja atrisināt Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko organizāciju atbalsta fonds. Tādejādi, ar pašvaldības atbalstu jau vairākus gadus palīdz īstenot  dažādas ieceres.

Savus jaunos izdevumus prezentēja Daugavpils Latgaliešu biedrība, vietējās krievu rakstnieku organizācijas, Ebreju kopiena, Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības biedrība un citas. Grāmatu dažādība priecē: dzejas izlases un almanahi, eseju krājumi un publicistika, dziesmu grāmatas un bērnu dzeja. Piemēram, biedrība „DINA-ART” iepazīstināja uzreiz ar diviem krājumiem: Lidijas Vasaraudzes dzejoļiem „Sudrabots rudens” un Jevgeņja Golubeva bērnu grāmatu „Mur un mjau”.

Viss ir radīts, izmantojot vietējo materiālu, un Latgales Centrālajai bibliotēkai tas ir īpaši vērtīgi.

Iepazīties ar  jaunajiem darbiem ir iespējams bibliotēkas lasītavā. Daļu no izdotajām grāmatām autori uzdāvināja Daugavpils pilsētas domei.

 




Atpakaļ