22-04-2014
Daugavpilī notiek konkurss, kura rezultātā tiks izvēlēti labākie pilsētas ēdināšanas uzņēmumi. Pieteikumu ir daudz – gandrīz katrs otrais pakalpojuma sniedzējs. Mūsu pilsētā pagaidām nav pieņemts vakariņot kafejnīcā, un dažiem šķiet, ka Daugavpilī nav tik daudz vietu, kur varētu atzīmēt kādu notikumu, vai vienkārši tikties ar draugiem. Bet tas ir mīts. Mums ir pietiekošs daudzums kafeinīcu un restorānu, kur nav kauns aicināt viesus. Konkursa mērķis – ne tikai nosaukt šīs vietas, bet arī apspriest, kurā virzienā attīstīt ēdināšanas servisu pilsētā. Komisija, kuras sastāvā ir Biznesa attīstības nodaļas, tirdzniecības skolas, sanitārā dienesta pārstāvji cenšas objektīvi novērtēt servisa līmeni. Pārbauda virtuves snitāro stāvokli, kā arī noformējumu un pakalpojumu pieejamību. Kā atzīmē uzņēmumu īpašnieki, pēdējā laika posmā ļoti pieaudzis tūristu skaits, kuri nakšņo viesnīcās un ar prieku bauda vietējo virtuvi. Latgales tradicionālos ēdienus biežāk var redzēt ēdienkartēs. Attīstot nozari, uzņēmēji veido arī darbavietas. Patlaban puse no absolventiem var iekārtoties darbā pēc specialitātes, bet gribētos, lai būtu vairāk. Kā atzīmē nozares speciālisti, Daugavpils klients ir prasīgs, zinošs un labas virtuves cienītājs. Konkurss beigsies aprīlī un pilsētnieki uzzinās, kur Daugavpilī ir garšīgi ēdieni un laba apkalpošana.